chrome firefox opera safari iexplorer

Українці безкоштовно поселили в себе півтисячі єврофанів

14 червня 2012 о 16:25

Завдяки спеціально створеній вітчизняними ентузіастами на Facebook сторінці «Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine!» безкоштовне житло в українських родинах вже знайшли собі майже півтисячі іноземних вболівальників, які приїхали до нас на Євро-2012.

Про це повідомив один із активістів громадської ініціативи у Facebook 26-річний киянин Максим Продан.

«Навести точну статистику, скільки на даний момент українців прийняли у своїх родинах безкоштовно іноземних вболівальників, важко, бо одні приїздять — інші виїжджають. Однак кількість тих іноземних уболівальників, які достеменно повідомили про своє перебування в Україні, вже досягнула майже півтисячі», — сказав він.

При цьому Продан додав, що така ініціатива стала відповіддю небайдужих українців на непомірно високі ціни на проживання під час Євро-2012 в українських готелях.

Він також повідомив про кількість українців, які погодилися надати безкоштовно тимчасовий притулок для іноземців: «Загалом погодилася майже тисяча українських родин. Лише на даний момент на нашому сайті розміщено 650 оголошень: 450 — від українців та 200 — від закордонних вболівальників, які мають намір найближчим часом відвідати Україну і потребують житла».

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути