chrome firefox opera safari iexplorer

Англійські фани пронесуть по Донецьку труну

19 червня 2012 о 13:35

Перед матчем збірних Англії та України вболівальники англійської команди пройдуть маршем по Донецьку, несучи на руках труну, як символ протесту проти слів екс-гравця збірної Англії Сола Кемпбела про те, що перебування фанатів в Україні небезпечно для їх життя.

Британці особисто переконалися в тому, що ніякого расизму в Україні немає.

Очікується, що взяти участь у марші мають намір від 1,5 до 7 тисяч осіб, які почнуть свою урочисто-протестну ходу о 16:00 близько ірландського пабу «Golden Lion» («Золотий лев») в районі донецької площі Леніна, де знаходиться неофіційна резиденція англійських уболівальників на Євро-2012.

Примітно, що на фотографії в соціальній мережі Facebook, опублікованій на сторінці прес-секретаря донецького Кемпінг-парку Богдана Чабана, кілька британців тримають на плечах труну, а також два плакати з текстами: «You'rewrong! Campbell» ("Ви помиляєтеся, Кемпбелл ") і «We'lldowhatwewant» («Ми будемо робити, що захочемо»).

Нагадаємо, незадовго до старту Євро-2012 на англійському телеканалі Бі-Бі-Сі вийшов документальний фільм «Стадіони ненависті», сюжет якого базувався на затвердження того, що Україна — расистська країна, а тому перебування в ній фанів, зокрема, збірної Англії, небажано. Думку англійських телевізійників тоді публічно розділив екс-гравець англійської збірної Сол Кемпбел.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути