chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні поховають найсильнішого чоловіка України

26 червня 2012 о 09:02

Стали відомими подробиці трагічної аварії, в котрій обірвалося життя найсильнішого українця Юрія Малька. Він загинув, рятуючи від зіткнення 11-річну дівчинку, йдеться в сюжеті ТСН.

Трагедія сталася на одному з перехресть у місті Комсомольську на Полтавщині. Чоловік їхав на байку, коли на дорозі раптом з'явилася мала велосипедистка. Щоб не збити дитину, мотоцикліст здійснив небезпечний маневр: поклав свій байк на бік, і цим фактично прирік себе на загибель.

Як твердить товариш загиблого Олександр Шевела, по слідах на асфальті добре видно, як саме сталася ДТП. «Він просто поклав, а сам вилетів. А мотоцикл поїхав туди. Він урятував дівчинку, я вважаю, це герой», — сказав Олександр. Свідки намагалися надати відомому мотоциклісту першу допомогу. Але марно. «До приїзду швидкої допомоги водій мотоциклу загинув. На місце була викликана слідча группа. На данний час проводиться перевірка», — прокоментував подію старший інспектор ДАІ Комсомольська Володимир Коваленко. Повністю уникнути зіткнення з дитиною Малькові все ж не вдалося. Дівчинка-велосипедистка потрапила до лікарні, проте її життю загрози немає. «Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку і розтягнення зв'язок лівого галеностопного суглоба. Стан середньої тяжкості», — розповіла завідувачка педіатричним відділенням Комсомольської лікарні Валентина Макаренко.

За десять днів врятовану ціною життя школярку випишуть з лікарні. Юрія Малька, відомого тренера з бойових мистецтв, поховають сьогодні у Комсомольську.

Його визнали найсильнішою людиною України після того, як силаню вдалося зрушити з місця 22 вагони потяга, які важили 500 тонн, та протягнути їх 8 метрів.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути