chrome firefox opera safari iexplorer

«Хутір Савки» етнографічний музей

  • с. Нові Петрівці за 6 км від Києва
Про музей:

Хутір Савки – етнографічний музей, що знаходиться у с. Нові Петрівці за 6 км від Києва. На території музею розташовані дві автентичні садиби 1786 та 1854 років зі старовинним наповненням.

Проводяться пізнавальні екскурсії, святкові дійства, влаштовуються майстер-класи та виступи фольклорних колективів. На гостинах подаються страви, приготовані у печі за старовинними рецептами.

На території музею розташовані дві автентичні садиби з різних регіонів українського Полісся, а також вулики, клуня, циганська кузня, модель криниці з журавлем, чумацький віз та двокамерний льох. Тут немає жодного «експонату» під склом, натомість будь-який предмет побуту можна спробувати у дії.

Історично-культурні надбання музею складають глиняні вироби 19 століття (горщики, глечики, макітри, гладишки, миски), предмети побуту та щоденного вжитку 18-19 століть (вилошники, граблі, молоти, сокири, ціпи, серпи, терези, ступи, хлібні діжі, кадоби та інше), ремісничі знаряддя праці (ткацький та столярний верстати, прядки, гончарне коло, кузня).