chrome firefox opera safari iexplorer

В Азовському морі – мор бичка

02 липня 2012 о 11:21
В районі селища Урзуф Донецької області на берег викинуло кілька тонн мертвого бичка.

Уздовж усього узбережжя комунальники в терміновому порядку почали проводити прибирання, а екологи оголосили меліоративний вилов бичка, щоб знизити ймовірність подальшої загибелі риби, пише газета «Сегодня».

Замор бичка почався через те, що рівень кисню у воді впав в 10 разів — при нормі 8 г/літр його вміст зменшився до 0,8 г/літр. Повторення нового викиду зараз залежить тільки від погоди.

Азовського бичка може врятувати шторм, а от якщо буде штиль — екологи не виключають вірогідність нового замору в районі Маріуполя.

Чому бичок підходить до берега, де кисню найменше, а не йде на глибину — вчені пояснити поки не змогли і губляться в здогадах. Примітно, що такий природний феномен відбувається практично в одних і тих же місцях.

Найчастіше — в Запорізькій області, менше — на території Донецької.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути