chrome firefox opera safari iexplorer

На Чорному морі сталася чергова екологічна катастрофа

20 липня 2012 о 11:30

У Березанському районі Миколаївської області на березі Чорного моря, а також воді виявлені згустки діаметром до 10 см в'язкої речовини темного кольору, схожої на мазут, повідомляє прес-служба МНС.

За інформацією відомства, загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад 3 км. «Загрози життю та здоров'ю відпочивальників і місцевого населення немає», — зазначено в повідомленні.

Про подію негайно були поінформовані органи місцевого самоврядування та відповідні служби.

Як повідомили в теруправлінні МНС у Миколаївській області, інформація про появу на березі моря схожої на нафтопродукти речовини надійшла в службу цивільного захисту Березанського району від директора однієї з баз відпочинку у четвер, 19 липня, о 21:57.

Наразі на місці події проводиться обстеження берегової зони і прилеглої до неї акваторії.

«Для більш точного визначення масштабів розливу спрямовані сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС в Миколаївській області для ліквідації наслідків надзвичайної події», — розповіли у відомстві.

Нагадаємо, 16 липня у Бориславі Львівської області стався витік нафти в місцеву річку. За даними МНС, аварія сталася під час проведення ремонтних робіт на свердловині.

Розділи: Довкілля

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути