chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині в заповіднику за ніч знищили колонію кудлатих пеліканів

06 липня 2012 о 14:23

На Донеччині в заповіднику за ніч знищили єдину в Україні колонію кудлатих пеліканів, йдеться в сюжеті ТСН.

Браконьєри розтрощили гнізда рідкісних для цих широт птахів. Після цього всі дорослі птахи з насиджених місць полетіли.

Керівництво ландшафтного парку «Меотида» переконане, що розорені гнізда рідкісних пеліканів — це помста рибалок. Коли на цій косі Азова почали оселятися червонокнижні птахи, території надали статус заповідника і заборонили рибалити.

Місцеві рибалки сприйняли це у штики.

«Жах в тому, що ми не впливаємо на вилов риби ніяк, ми не можемо його заборонити і вирішити. Ми тільки контролюємо», — каже директор парку Геннадій Молодан.

У селищній раді Сєдово кримінальної драми у руйнуванні гнізд не вбачають. І сумніваються, що це справа людських рук. «На території „Меотиди“ дуже багато очерету, де прекрасно себе почувають лисиці, єнотовидні собаки. Я думаю, що слід треба шукати тут», — вважає депутат Сєдовської селищної ради Роман Герасимчук.

Тим часом природоохоронна прокуратура Маріуполя шукає таки людський слід і залучила до розслідування справи крім міліції та прикордонників ще й Службу безпеки України.

Збитки державі завдані на десятки тисяч гривень.

Але у заповіднику вважають, що все це ніщо у порівняні з тим, що пелікани можуть залишити Азов назавжди.

Розділи: Довкілля

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути