chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у столиці нагородять переможців Дельфійських ігор-2012

09 липня 2012 о 10:29

Сьогодні у Києві відбудеться урочисте нагородження та гала-концерт переможців міжнародного мистецького фестивалю «Дельфійські ігри»: міжнародна зустріч столиць країн-учасниць СНД та Європи". Про це УННповідомили у прес-службі КМДА.

У конкурсі фестивалю брали участь понад 300 учасників з 14 країн світу. У двох вікових групах, юні таланти демонстрували свою майстерність у наступних номінаціях: «фортепіано», «скрипка», «народний спів», «баян/акордеон», «хореографія».

Зауважимо, офіційною датою і місцем народження Дельфійських ігор вважається 582 р. до н. е., Греція. Разом з Олімпійськими, Дельфійські ігри (рання назва – Піфійські) були заборонені більше 1600 років тому і відродилися лише на початку XX століття: з 1927 по 1930 рік в Греції проводився Дельфійський фестиваль, що став повним аналогом античних Піфійських ігор. Проте Друга Світова війна змусила тимчасово припинити проведення вищого форуму мистецтв.

Нова ера Дельфійських ігор почалася лише у 2000 році, коли за участю 27 країн у Москві, Національною Дельфійською радою Росії були проведені І всесвітні Дельфійські ігри сучасності. У 18 номінаціях взяли участь 938 осіб, а до складу журі ввійшли представники 13 країн. Інформація про І всесвітні Дельфійські ігри 2000 року направлена до Книги Рекордів Гіннесcа.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути