chrome firefox opera safari iexplorer

Київський ліс, який дерибанили в Коцюбинському, стане нацпарком

12 липня 2012 о 17:00

Київська міська рада погодила включення Біличанського лісу до національного природного парку «Голосіївський».

Відповідне рішення було прийняте на засіданні міськради 12 липня.

Згідно з документом, межі Нацпарку «Голосіївський» розширять на 6462,62 га за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство».

«Таким чином, Біличанський ліс отримає природоохоронний статус і буде охоронятись відповідно до законодавства про природно-заповідний фонд. На його території буде заборонена будь-яка діяльність, що може призвести до погіршення стану навколишнього природного середовища», — сказав депутат Київради Денис Москаль.

Як відомо,  у попередні роки селищна рада Коцюбинського виділила під забудову близько 100 га лісу, що належить столиці. Крім того, селищна рада намагалася відвести кооперативам ще 600 га.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути