chrome firefox opera safari iexplorer

Через протести у Києві перекривають вулиці

30 липня 2012 о 11:21

Прихильники опозиції перекрили рух вулицею Грушевського біля Верховної Ради України. Як передає кореспондент УНІАН, колона прихильників опозиції пройшла від Подолу, де відбувався з’їзд Об’єднаної опозиції «Батьківщина», до будівлі парламенту, де вже проходила акція на захист української мови.

Після цього колона прихильників опозиції, яка раніше рухалась однією стороною проїжджої частини, перейшла також на іншу сторону і повністю перекрила рух транспорту.

У даний час прихильники опозиції розташувались вздовж паркану, який відгороджує проїжджу частину від майданчика навпроти будівлі Верховної Ради. З іншого боку паркану в декілька шеренг вишикувалась велика кількість бійців спецпідрозділу міліції «Беркут». Протестувальники тримають державні прапори, прапори Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Вони скандують: «Банду геть! Нас єднає мова!», а також «Революція!».

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути