chrome firefox opera safari iexplorer

Масштабану пожежу в Ялті гасять 500 осіб

31 липня 2012 о 09:23

Пожежа над Ялтою, що почалася вчора вдень, 30 липня, поряд з Ялтинським гірсько-лісовим природним заповідником, охопила уже 4,5 га лісового масиву.

Як повідомили в МНС, гасіння пожежі ускладнюється важкодоступною, гірською, скелястою місцевістю (схил 60-70 градусів) і поривами вітру.

Пожежу гасять 478 людей, зокрема, підрозділи МНС, Ялтинського гірничо-лісового природного заповідника, внутрішні війська та підрозділи Міноборони і 48 одиниць техніки, літак Ан-32П і вертоліт Мі-8 МНС із водозливним пристроєм.

При цьому дорога на Ай-Петрі з боку Ялти перекрита співробітниками ДАІ. Крім того, з керівництвом канатної дороги досягнута домовленість про постійне сповіщення людей, які відпочивають у районі Ай-Петрі, про те, що спуск трасою в Ялту перекритий, а рух транспорту відкрито тільки в бік Бахчисарая.

Ялтинська влада виділила автобуси для евакуації близько 30 осіб, які проживають у районі Південного порталу.

Розділи: Довкілля

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути