chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістка отримає 15 діб за напис "Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй! "

01 серпня 2012 о 10:16

Як повідомила «Українській правді» Тетяна Чорновіл, напроти Межигір'я на дорозі жовтою фарбою вона написала «Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй!».

За словами журналістки, це була її особиста акція, а Соколенко перебувала на місці як журналіст, щоб висвітити цю подію.  «Затримали нас спочатку працівники Державтоінспекції, потім привезли нас в Вишгородський райвідділ. Зараз нас передали суду», — додала Чорновіл.

За її словами, їй інкримінують статтю 173 – дрібне хуліганство, а Наталя Соколенко проходить як свідок. «Але якщо подивитись цю статтю, вона зовсім не підходить під ситуацію. Там йдеться про  нецензурну лайку, аморальну поведінку. Ситуація не підходить ні під перше, ні під друге», — зазначила Чорновіл.

Вона додала, що за законом за цим обвинуваченням можуть дати від штрафу до 15 діб адміністративного арешту. «Є така підозра, що можуть в принципі дати і 15 діб», — додала вона.

Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути