chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник похвалився, що КНУ ім. Шевченка увійшов до престижного світового рейтингу

31 серпня 2012 о 11:24

Київський національний університет імені Тараса Шевченка ввійшов в один із провідних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник в ефірі телеканалу «Перший національний» 30 серпня, пише Форум.

«Мені сьогодні дзвонила директор найпрестижнішого лондонського «таймсівського» рейтингу... І вчора ухвалено рішення, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до складу світового рейтингу за всіма показниками», — сказав він.

Міністр також повідомив, що у вересні будуть розглянуті заявки ще двох українських університетів на внесення у цей рейтинг, однак не уточнив, яких саме. Міжнародний рейтинг університетів Times Higher Education щорічно публікується британським журналом Times Higher Education з 2004 року.

У 2010 році була переглянута методологія його складання, і на даний момент університети оцінюються за показниками у 5 категоріях: викладання (30% підсумкового бала), дослідження (30%), цитованість (32,5%), співвідношення вітчизняних та іноземних студентів і викладачів ( 5%), виробничий прибуток (2,5%).

 

Джерело: Regionews
Розділи: Новини освіти

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути