В кінці року цукор може подорожчати на 10-15%.
Про це заявив голова правління Національної асоціації цукровиробників («Укрцукор») Микола Ярчук, передає «Інтерфакс-Україна».
«Думаю, що після завершення виробництва, ситуація на ринку дещо зміниться, але підвищення буде незначним — у межах зростання собівартості — 10-15%», — сказав Ярчук.
За його даними, в 2012 році собівартість виробництва тонни бурякового цукру становить 6,5-7,5 тис гривень проти торішніх 5,5-6,5 тис гривень.
Її підвищення експерт пояснює зростанням вартості сировини та енергоносіїв.
При цьому Ярчук зазначив, що в даний час ціна на цукор в Україні нижче собівартості, що пов'язано з сезонним перенасиченням ринку.
За прогнозами асоціації, Україна в 2012 році виробить 1,8 млн тонн бурякового цукру проти 2,33 млн тонн в 2011 році.