chrome firefox opera safari iexplorer

Операторам загрожують мільярдні штрафи

25 вересня 2012 о 16:08

У разі визнання необґрунтованості тарифів операторам загрожують мільярдні штрафи.

Про це повідомляє «ЛігаБізнесІнформ» посилаючись на слова глави прес-служби АМКУ Оксани Дідух.

За її словами, згідно із законодавством, у разі визнання тарифів необгрунтованими, сума штрафу може досягати до 10% річного доходу суб'єкта державної діяльності.

Однак його розмір, за словами чиновника, буде залежати від багатьох факторів, у тому числі і від фінансового стану компанії-відповідача. Виходячи з даних відкритої фінансової звітності операторів, сума штрафів для АТ Київстар може досягти 1,3 млрд гривень, для МТС Україна — понад 900 млн гривень.

«Ми наказали привести тарифи до економічно обгрунтованого рівня. Зараз комітет отримує від операторів матеріали і вивчає їх», — повідомила Дідух.

Нагадаємо, раніше АМКУ неодноразово рекомендував вітчизняним мобільним операторам привести їх тарифи на послуги міжнародного роумінгу до економічно обґрунтованого рівня.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути