chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде «Тиждень Євро»

21 січня 2011 о 11:55

25 січня у столиці стартує « Тиждень Євро-2012» з нагоди святкування 500 днів до старту європейської континентальної першості з футболу 2012 року.

У рамках урочистостей відбудеться низка заходів, повідомляє інформаційний центр «Україна-2012».

Зокрема, 26 січня заплановано засідання круглого столу з питань відбору та підготовки до турніру волонтерів та підписання угоди між КМДА та Радою ректорів Київського вузівського центру.

Наступного дня керівники міста планують відвідати деякі місця, що пропонуються для проживання вболівальників під час проведення чемпіонату — готелю «Хрещатик» та одного з київських гуртожитків.

Також 28 січня відбудеться засідання координаційною ради з питань реконструкції парків, скверів, озеленення та прикрашання приймаючого міста.

Крім того, у КМДА планують обговорити питання облаштування та благоустрою 1,5-кілометрової зони навколо НСК «Олімпійський».

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути