chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати фізичну силу до покупців

18 жовтня 2012 о 09:56

Сьогодні в Україні набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників, набув чинності. Закон «Про охоронну діяльність» був опублікований у газеті «Голос України».

Закон визначає повноваження суб'єктів охоронної діяльності, гарантії правового і соціального захисту персоналу охорони, права фізичних та юридичних осіб під час здійснення охоронної діяльності, порядок контролю, а також взаємодія суб'єктів охоронної діяльності з державними органами з галузі охорони правопорядку та боротьби зі злочинністю.

Згідно ст. 12 закону, персонал охорони отримує право, крім застосування фізичного впливу, проводити відкриту відео — і фотозйомку подій як допоміжний засіб попередження протиправних дій з обов'язковим повідомленням на охоронюваному об'єкті, інформації про здійснення таких заходів.

Також суб'єкти охоронної діяльності і правоохоронні органи можуть спільно організовувати взаємодію і надавати взаємодопомогу в діяльності, спрямованій на попередження, припинення та розкриття злочинів і забезпечення охорони громадського порядку. Крім того, закон регулює видачу ліцензій охоронним фірмам.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути