chrome firefox opera safari iexplorer

Перший сніг в Україні випаде вже в п'ятницю

22 жовтня 2012 о 14:52

У п'ятницю, 26 жовтня, в Україні очікується сніг. Спочатку він випаде на заході країни, а вже 27-28 жовтня — в центрі.

Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що похолодання розпочнеться із західних областей України. «Уже з 26 жовтня у цьому регіоні пройдуть дощі з переходом у сніг», — сказав головний синоптик країни.

«Ми очікуємо випадання інтенсивних опадів у вигляді мокрого снігу і навіть формування сніжного покриву», — уточнив він.

Директор Укргідрометцентру також зазначив, що в південних і південно-східних регіонах будуть спостерігатися інтенсивні дощі.

«Інтенсивний сніг випаде спочатку на заході, а потім протягом 27-28 жовтня в центральній частині України», — сказав він.

Очікується, що в цих областях також випаде сніг з утворенням снігового покриву. Але вже 29-30 жовтня інтенсивність опадів буде меншою.

«Якщо говорити про Київ, 27 жовтня снігу ще не буде. 28-го ситуація складна, тому що зона опадів буде проходити дуже близько від Києва над його південно-східними районами. Сьогодні ми схиляємося до того, що буде холодно. Якщо говорити про вибори в цілому, то в південно-східних частинах України погода буде не зовсім комфортною для людей і їх приходу на дільниці», — сказав Кульбіда.

За словами Кульбіди, похолодання будуть супроводжувати штормові вітри зі швидкістю 17-20 м/с.

Зниження температури вночі 27-28 жовтня очікується на всій території, крім Криму та Приазов'я, — від 0 до 5 градусів морозу. Денна температура складе 6 º С.

У той же час, зазначив Кульбіда, вже на початку листопада в Україні потеплішає: вночі температура підвищиться до 9º С, а денна температура зросте до +7 ... +12 º С.

«Таким чином, потепління буде досить відчутним», — резюмував головний синоптик.

Як повідомлялося, 2012-й рік увійде в трійку найтепліших років в Україні за весь період метеоспостережень, які ведуться у Києві з 1881 року.

Розділи: Довкілля

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути