chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві протестували через біометричні паспорти

06 грудня 2012 о 17:11

Православна громада провела сьогодні під стінами Адміністрації президента України акцію проти введення біометричних паспортів.

За їх словами, закон про введення в Україні біометричних паспортів «перетворює людину на об'єкт маніпулювання, віднімає свободу, право на вільне волевиявлення, несе загрозу духовного, психічноо та фізичного життя особистості».

Також мітингувальники висловили стурбованість, що конфіденційна інформація з Демографічного реєстру зможе потрапити, як це відбувається з базами ДАІ і ДПАУ, в руки третіх осіб, що становить реальну загрозу для громадян.

Нагадаємо, що в законі про біометричні паспорти, який ступає в силу з 1 січня 2013 року, є норма, яка дає можливість людям, яким їх релігійні переконання не дозволяють користуватися таким документом, відмовитися від електронного чіпа.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути