chrome firefox opera safari iexplorer

«Аеросвіту» повністю заборонили літати в Росію

10 грудня 2012 о 18:29

Росавіація прийняла рішення про припинення аеронавігаційного обслуговування всіх рейсів української авіакомпанії «Аеросвіт» у повітряному просторі РФ.

«Незважаючи на неодноразові попередження Росавіації про необхідність своєчасного і повного погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування, авіакомпанія „Аеросвіт“ до теперішнього часу не зуміла виконати всі фінансові зобов'язання перед провайдером аеронавігаційних послуг ФГУП «Держкорпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» (ОрПР)» , — йдеться у прес-релізі.

Авіакомпанія лише частково погасила заборгованість за надане аеронавігаційне обслуговування на трасах і досі має прострочену заборгованість за надані послуги перед філіями ОрПР у розмірі 246 тис. доларів.

«За станом на 18:00 мск (16:00 за київським часом) авіакомпанія не вжила дієвих заходів для врегулювання ситуації, що склалася. Росавіація, керуючись вимогами повітряного законодавства Російської Федерації, прийняла рішення про відмову у наданні державної послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден авіакомпанії „Аеросвіт“ в повітряному просторі Російської Федерації з 00:01 мск 11 грудня 2012 року. При цьому вся відповідальність перед пасажирами, які купили квитки на рейси „АероСвіт“, покладається на керівництво авіакомпанії», — йдеться у повідомленні.

Однак у повідомленні зазначається, що у разі оплати простроченої заборгованості Росавіація готова скасувати введені обмеження в день отримання інформації про перерахування грошових коштів.

Раніше «Міжнародний аеропорт „Шереметьєво“ прийняв рішення про призупинення обслуговування авіакомпанії „Аеросвіт“ з 00:00 МСК 11 грудня через борг компанії.

Аеропорт повідомляв, що сукупний борг української авіакомпанії перед МАШ, ТЗК „Шереметьєво“ і „АероМАШ-АБ“ перевищив 165,5 млн рублів (близько 5 млн доларів).

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути