chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Чебурашку, крокодила Гену і Шапокляк продадуть з аукціону

11 грудня 2012 о 12:23

У вівторок, 11 грудня, московський аукціонний дім Совком проведе торги, на які будуть виставлені легендарні герої радянського мультфільму — ляльки Чебурашки, крокодила Гени, старої Шапокляк і щурика Лариски.

Як повідомляється на сайті Совкома, виставити ляльок, які знімалися в перших серіях мультфільму про Крокодила Гену і Чебурашку, вирішили їх власники. Це останні автентичні ляльки 1970-х років, які залишилися, єдиний повний набір ляльок того часу: Чебурашка, Крокодил Гена, Шапокляк і щурик Лариска.

Організатори аукціону відзначають, що ляльки є унікальними предметами декоративно-прикладного радянського і світового мистецтва ХХ століття.

В цілому на аукціон, присвячений російському і радянському мистецтву ХХ століття, будуть виставлені 105 лотів, що представляють графічні роботи, живописні полотна і унікальні зразки декоративно-прикладного мистецтва.

Аукціон починається графічними роботами 1930-х років, серед яких на торги буде виставлена акварель Давида Бурлюка «Морський пейзаж». Основу колекції становить зібрання жанрового живопису радянських художників реалістів.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути