chrome firefox opera safari iexplorer

В Європарламенті відкрилася українська виставка Петриківського розпису

30 січня 2013 о 14:43

В Європейському парламенті відкрилася виставка Петриківського розпису. Церемонія відкриття відбулася увечері 29 січня в рамках візиту делегації Дніпропетровської області у Брюссель.

У церемонії взяли участь посли України при ЄС Костянтин Єлісєєв і в Бельгії та Люксембурзі Ігор Долгов, комісар ЄС з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесніков.

«У наших відносинах постійно присутні переважно політичні декларації, і при цьому часто відсутні обличчя і душа. Ця виставка — це наше спільне обличчя і душа», — заявив Фюле.

«Ми повинні бути інтегровані в європейський не тільки економічний і політичний, але й культурний простір. Ми вже є частиною культурного простору ЄС», — сказав Єлісєєв.

На виставці представлені розписні панно, посуд, іграшки, писанки майстрів Дніпропетровської області.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути