chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відсвяткують 199-річчя Тараса Шевченка

28 лютого 2013 о 11:26

Львівська область готується до відзначення 199-річчя від дня народження та 152-х роковин з дня смерті Тараса Шевченка. З цього приводу у Львівській ОДА розробили відповідний план заходів.

Зокрема, як повідомили ZAXID.NET у Львівській ОДА, 9 березня о 10:30 відбудеться покладання квітів за участі влади та представників громадськості до пам’ятника Т.Шевченку у Львові. Після покладання квітів заплановано зустріч голови ОДА Михайла Костюка та голови обласної ради Петра Колодія з лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Окрім цього, в Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочиста академія з нагоди 199-ї річниці від дня народження Т.Шевченка, а також виставка творів львівських митців, присвячені великому Кобзареві.

В ОДА також нагадали, що заходи та мистецькі акції, присвячені 199-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка відбудуться протягом березня у загальноосвітніх закладах області та у закладах культури.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути