chrome firefox opera safari iexplorer

У «Буковелі» розпочалися лижні змагання для священиків

28 лютого 2013 о 16:29

На курорті «Буковель» розпочалися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ «Кубок блаженного Йосафата Коциловського».

Як повідомляє прес-служба Українського католицького університету, понад 100 учасників змагатимуться у 3-х категоріях: священики, студенти (семінаристи і миряни), родини (батьки-діти, подружжя, двоє осіб).

магання розпочалися 28 лютого спільною літургією у церкві с. Паляниці. Її очолив митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) разом із владикою Борисом (Ґудзяком), єпархом Паризької єпархії святого Володимира, та владикою Миколою (Сімкайлом), єпархом Коломийсько-Чернівецьким.

Під час проповіді владика Борис сказав: «Світ чекає на те, що наша Церква промовить до нього словом ХХІ ст., ми шукаємо нові категорії і стиль, щоб промовити до людей. Лижі – це один із засобів нашої євангелізації. Нехай цей день буде сповнений правдивою радістю, веселістю і вдячністю нашому Богові».

Митрополит Володимир висловив сподівання, що такі змагання стануть доброю щорічною традицією, яка об’єднає багатьох людей різних конфесій.

Він також подякував усім, хто долучився до організації змагань.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути