chrome firefox opera safari iexplorer

Українці стали курити вдвічі менше

05 березня 2013 о 16:39

За статистичними даними зменшилась поширеність тютюнопаління у порівнянні з 2008 роком до 2012 року. Про це в коментарі УНН повідомила начальник Управління громадського здоров’я МОЗ України Алла Григоренко.

За словами А.Григоренко, основними причинами цього є широка державна інформаційна кампанія в Україні, що пропагує здоровий спосіб життя.

“За даними опитування 75% населення України підтримує і схвалює ті заходи, які вживаються на рівні держави. Це запровадження повної заборони рекламне тютюнових виробів, це підвищення акцизу. Всі ці заходи перешкоджають вільному доступу до тютюнових виробів, особливо серед молоді”, — сказала вона.

Як повідомляв УНН, понад 60% українців стверджують, що не курять і ніколи не курили.

В той же час 28% респондентів курять, 3% збираються кинути, а 8% — курили раніше, але вже кинули.

Нагадаємо, 16 грудня 2012 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів”.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути