chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні католики всього світу відзначають Чистий четвер

28 березня 2013 о 12:27

У католиків всього світу – Чистий четвер. Відсьогодні розпочинаються триденні приготування до Пасхи. Під час сьогоднішніх мес віряни пригадують події Таємної вечері та встановлення традиції святого причастя.

Цього дня потрібно прибирати помешкання та влаштовувати водні процедури. У такий символічний спосіб люди позбавляються хвороб та здійснюють духовне очищення. Увечері у церквах проведуть обряди обмивання ніг – як це робив Ісус.

А вже завтра – у Страсну п’ятницю – у католиків найскорботніший день року, коли згадують страждання та смерть на хресті Сина Божого.

Джерело: 5 канал
Розділи: Традиції

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути