chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні біля Межигір'я відбудеться акція протесту Нас не налякати

15 квітня 2013 о 09:33

У понеділок 15 квітня о 9:30 в селі Нові Петрівці біля Межигір'я відбудеться акція протесту Нас не налякати.

Як повідомляє Демократичний альянс на своєму сайті, акція пройде в підтримку арештованих учасників руху Василя Гацька та Максима Панова.

Поблизу резиденції Януковича Беркут затримав журналістів ТВі та активістів ДемАльянсу

Учасники акції мають намір подарувати Президенту Віктору Януковичу і його охоронцям памперси.

«Наша мета показати режиму, що арештами він нічого не доб'ється. Арешти — це спосіб посіяти страх у суспільстві, а боягузів легко грабувати і обдурювати. Сьогодні перед кожним з нас стоїть завдання переламати свій страх і змусити боятися владу», — заявив заступник голови Демократичного Альянсу Віктор Андрусів.

«Ми закликаємо усіх свідомих українців прийти на акцію протесту і продемонструвати, що ми не боягузи. Чим більше українців скажуть Януковичу, що вони його не бояться, тим швидше він почне боятися нас», — зазначив він.

Нагадаємо, 5 квітня суд заборонив ДемАльянсу проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом Президента в Нових Петрівцях.

13 квітня за організацію протесту під Межигір'ям голові Демократичного альянсу Василю Гацьку дали п'ять діб арешту, повідомляє прес-служба організації.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути