chrome firefox opera safari iexplorer

На три дні «Український дім» стане епіцентром вітчизняного книговидавництва

14 травня 2013 о 15:17

16–19 травня «Український дім» запрошує на IХ Київську міжнародну книжкову виставку. Цього року до участі у проекті, організатором якої є Держкомтелерадіо України, долучаться понад сто вітчизняних видавництв та представники видавничої галузі з інших країн.

Численні автограф–сесії, презентації, зустрічі з письменниками відбуватимуться з ранку до вечора в «Кобзарській світлиці» та «Літературному салоні». Серед подій, рекомендованих книгоманам, презентація книжки Івана Дзюби «На трьох континентах» (видавництва «Кліо») та церемонія вручення автору диплома почесного доктора Українського Вільного Університету (Мюнхен); презентації українського перекладу роману Михайла Шолохова «Тихий Дон», видавничого проекту «Князі Радзивіли» («Балтія–Друк»), книжки «В.О. Коротич «Від першої особи. Вибране» («Криниця»)...

А 18 травня у рамках виставки відбудеться Всеукраїнський танцювальний дитячий флешмоб «Казковий гопак із літературними героями». Акція, що має популяризувати читання серед дітей, пройде одночасно в сімох містах України. Юні танцівники в костюмах літературних персонажів змагатимуться у присутності експертів Національного реєстру рекордів України.

20 вересня

Інші дати
Наталія Лотоцька 
1938 – театральна актриса. Лауреат Шевченківської премії. Ролі: Пріська («Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка), Хведоска («Дві сім’ї» М. Кропивницького), Поліксена («Кассандра» Лесі Українки) та ін. Ведуча передачі Українського радіо «Від суботи до суботи» (понад 30 років). 
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути