chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок за кордоном хочуть обкласти податком

04 червня 2013 о 13:57

Держагентство з питань туризму і курортів пропонує ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Про це у вівторок пише «Комерсант-Україна».

Таку пропозицію у понеділок на закритому засіданні Кабінету міністрів озвучила глава Держагентства з питань туризму і курортів Олена Шаповалова.

Отримані кошти, держагентство планує витратити на розвиток туристичної галузі. Втім, цю ініціативу поки не підтримують ні в правлячій партії, ні в опозиції.

Депутат від «Свободи» Ігор Швайка, який був на засіданні, уточнив, що пропозиція Шаповалової була «чи не єдиним конкретним заходом (з розвитку галузі)».

За словами депутата, на новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 мільйона гривень, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі.

«Кабмін буде шукати фінансування для туристичної галузі, і я не виключаю, що буде підготовлено відповідний законопроект про введення окремого податку для туристів», — підсумував Швайка.

Представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов'язаних з оподаткуванням в туристичній галузі передчасними.

«Для початку необхідно зосередиться на законопроектах, які нададуть інвестиційну базу для залучення інвесторів у туристичну галузь нашої країни», — вважає перший заступник глави комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ельбрус Тадеєв (Партія регіонів)

«Ніяких ініціатив про додаткове оподаткування ми не висували», — додав він.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути