chrome firefox opera safari iexplorer

До ювілею хрещення Русі у Києві зведуть храм у вигляді хреста

11 червня 2013 о 17:41

У Старонаводницькому парку в Києві буде побудований храмовий комплекс УПЦ МП з діарамою, що відтворює події Хрещення Русі.\

Як повідомляє кореспондент «Коментарів», про це повідомив член правління МГО «День Хрещення Русі» Олексій Омельяненко на прес-конференції.

За його словами, храмовий комплекс буде побудований поряд з пам´ятником засновникам Києва на місці існуючої дерев´яної церкви, а з висоти пташиного польоту він буде у вигляді хреста.

«Основна ідея комплексу практично така ж, як в Єрусалимі — ви знаєте, там кожен може прийти і поринути у води річки Йордан, щоб відчути себе в ситуації при хрещенні Христа. У нашому комплексі кожен зможе відчути атмосферу, яка була при хрещенні нашого народу», — розповів Омельяненко.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Президент Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій закликав відзначати 1025-річний ювілей прийняття християнства як державної релігії України-Русі повинні не тільки як свято християн, а й «торжество української державності, її європейської ідентичності , духовного та культурного піднесення», а також як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства.

Святкування 1025-річчя Хрещення Русі в Києві обійдеться приблизно в 20-30 млн грн.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути