chrome firefox opera safari iexplorer

Пам'ятник Володимиру Висоцькому у Харкові відкриють до 19 серпня

19 червня 2013 о 09:46

Пам'ятник співаку й актору Володимиру Висоцькому біля Палацу спорту на пр. Маршала Жукова відкриють до 19 серпня.

Про це УНН повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Про це, на засіданні постійної депутатської комісії повідомив заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Вадим Артем'єв. За його словами, заплановано урочисте відкриття всього комплексу «Вертикаль».

Вже зведено конструктив скеледрому, що входить до комплексу, і зараз ведуться обшивальні роботи. В цілому він готовий більш ніж на 70%. Під пам'ятник залитий фундамент, сама скульптура вже виконана в матеріалі, зараз йде процес відливання її в бронзі. Вартість зведення комплексу склала 5 млн 300 тис. грн.

Нагадаємо, пам'ятник Володимиру Висоцькому біля Палацу спорту вирішили побудувати в пам'ять про концерт артиста, який відбувся незабаром після відкриття самого палацу. Комплекс названий за однойменним фільмом, в якому одну з головних ролей зіграв Володимир Висоцький. У результаті конкурсу проектів пам'ятника був обраний проект харків'янина Олександра Демченка.

Висота монумента складе більше 5 м. Скалодром у формі арки буде розташовуватися на невеликій відстані за пам'ятником Володимиру Висоцькому та буде як би обрамлятиме монумент. Його висота складе близько 18 м.

Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути