chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі встановили пам'ятник Висоцькому

21 вересня 2012 о 10:12

На Французькому бульварі в Одесі встановили скульптурну композицію — пам’ятник відомому поетові, барду й актору Володимиру Висоцькому.

Урочисте відкриття пам’ятника відбудеться в суботу, 29 вересня, пише «Високий замок».

Скульптура заввишки близько чотирьох метрів виконана з бронзи та граніту. Автори проекту пам’ятника, який переміг у муніципальному конкурсі, — скульптор Олександр Князик і архітектор Володимир Глазирін.

Вартість усіх робіт — близько 150-200 тисяч доларів — взяв на себе депутат Одеської міськради Ігор Марков.

Проект пам’ятника, який встановили на Французькому бульварі, викликав неод­нозначну, а швидше, негативну реакцію одеської громадськості. Категорично проти встановлення такого варіанта пам’ятника Володимиру Висоцькому біля Одеської кіностудії виступало правління Одеського відділення Національної спілки кінематографістів України.

Кінематографісти відзначали, що проект-переможець є «химерним, суєтно-багатослівним, а Висоцький парить, як розіп’ятий, на тлі якихось палиць і рваних ганчірок». Перемогу цього проекту члени Спілки кінематографістів пов’язували з тим, що один з його авторів, Глазирін, є екс-головним архітектором Одеси.

В інтерв’ю журналісту “ВЗ” під час Бердянського кінофестивалю “Золота Бригантина” син Володимира Висоцького, Нікіта, сказав, що йому особисто також не подобається проект цього пам’ятника. Але якщо одесити дали на нього добро — він не заперечує.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути