chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі стартував конкурс на пам'ятник Висоцькому

02 грудня 2011 о 09:17

Керівництво Одеської мерії оприлюднило сьогодні умови та склад журі конкурсу на кращий проект пам’ятника Володимиру Висоцькому, який заплановано спорудити поряд з будівлею Одеської кіностудії, де свого часу брав участь у зйомках кінофільмів відомий актор і співак.

Як передає кореспондент УНІАН, до участі в конкурсі, відповідно до рішення міськвиконкому, запрошуються «професійні архітектори, скульптори, проектні організації, авторські колективи архітекторів і скульпторів», яким належить подати Управлінню архітектури та містобудування Одеської міської ради відповідні письмові заяви.

Автори конкурсних проектів, які належить подати не пізніше як за чотири місяці, будуть відзначені преміями: за перше місце – 25 тис. грн., друге місце – 15 тис. грн. і третє місце – 10 тис. грн.

Автори-переможці конкурсу матимуть переважне право на розробку проектно-кошторисної документації для спорудження пам’ятника та авторського нагляду за будівництвом, зазначається у розпорядженні міського голови Одеси.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути