chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві покажуть 1000 зразкових творів мистецтва

02 липня 2013 о 12:41

З 26 липня по 22 вересня у мистецькому центрі Мистецький арсенал в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі буде представлений всеукраїнської мистецький проект «Велике і величне». 

В експозиції зібрані 1000 зразкових творів з колекцій 35 провідних музеїв України. 

Проект покликаний продемонструвати цивілізаційний вплив християнства на розвиток культури в Україні.

Виставка охопить найяскравіші сторінки українського мистецтва від найдавніших часів і до цього дня — від стародавніх цивілізацій епохи палеоліту, Трипілля, античних міст Північного Причорномор'я, через давньоруське, барокове, класистичне мистецтво до сецесії, модернізму і постмодернізму. 

Експозиція продемонструє, як художні традиції Сходу і Заходу органічно адаптувалися на місцевому культурному грунті, створивши унікальні художні явища світового значення.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути