chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройде виставка сучасного мистецтва

22 жовтня 2012 о 15:00

23 жовтня у Києві відкривається спільна виставка Лади Наконечної та Микити Кадана Проект у рамках програми Kyiv Pop-Up Gallery. Експозиція буде представлена в стінах старовинного будинку 1894 року на вулиці Павловській.

Автори розгортають свій Проект у приміщенні дореволюційного будинку, який перебуває в процесі реконструкції. У своїх роботах художники досліджують трансформацію соціалістичного міста в неоліберальний, розкриваючи фасадність цього процесу і хиткість оновлених структур, повідомили Корреспондент.net організатори проекту.

«Це реакція на кризу проектного мислення. У більшості випадків, коли йдеться про розвиток міста, люди думають тільки про свої інтереси та забувають про цілісність місця, як функціональну так і естетичну» — зазначила художниця Лада Наконечна.

До експозиції увійдуть інсталяції, графіка, живопис та відеороботи художників, створені протягом 2012 року. Виставка здійснюється за підтримки мецената Михайла Кавицького.

"Микита Кадан та Лада Наконечна — одні з найбільш помітних представників критичного мистецтва в Україні. Виставка Проект логічно продовжує їх спільну роботу з темою міського публічного простору. Будинок XIX століття, який пережив дві війни та революцію, а зараз — переживає реконструкцію, якнайкраще підходить для висловлювання художників "- вважає Володимир Кадигроб, арт-менеджер, засновник Kyiv Pop-Up Gallery.

Kyiv Pop-Up Gallery — некомерційна галерея, яка з'являється в несподіваних місцях у різних районах Києва. Це тимчасові виставкові майданчики, розташовані в міському публічному просторі, на занедбаних або не призначених для демонстрації мистецтва територіях.

Нагадаємо, що це третя виставка в рамках програми Kyiv Pop-Up Gallery. У червні в рамках паралельної програми першої київської бієнале була представлена інсталяція Тетяни Гершуні в приміщенні бізнес-центру Леонардо, а у вересні в київському Пасажі пройшла виставка Маши Шубіної, яка розмістилася в транспортному контейнері.

Виставка Микити Кадана та Лади Наконечної буде відкрита до 31 жовтня включно.

Микита Кадан — володар першої премії PinchukArtPrize (2011);

Лада Наконечна — фіналіст премії ім. Казимира Малевича (2008) і PinchukArtPrize (2009, 2011).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути