chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні триває Національний конкурс шкільних газет

15 лютого 2011 о 23:34

В Україні продовжується прийом робіт на XIV Національний конкурс шкільних газет, який є найбільшою подією вітчизняного шкільного друку.

До участі у конкурсі запрошуються шкільні, класні газети, газети професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів України а також теле-, фото- та радіорепортажі.

Як розповів на прес-конференції у Києві президент Національного конкурсу шкільних газет Гліб Головченко, очікується, що цього року за звання кращих змагатимуться близько 3000 газет, теле-, фото- та радіорепортажів юнкорів з усіх куточків України.

За його словами, зараз проводиться робота з залучення до конкурсу учасників з інших країн для того, щоб він став міжнародним.

У свою чергу голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко зазначив, що з року в рік конкурс шкільних газет набуває популярності і витонченості, у ньому беруть участь все більше юнкорів. «Шкільна преса — початковий етап для дорослих ЗМІ, це наша майбутня зміна», — сказав він.

І.Лубченко запропонував перейменувати конкурс шкільних газет на конкурс шкільних ЗМІ, оскільки у змаганні беруть участь і теле-, фото- та радіорепортажі.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 квітня 2011 р. Переможців буде названо 20 травня 2011 року у Миколаєві.

Нагадаємо, перший шкільний конкурс газет відбувся у 1997 році. Організаторами конкурсу є Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення (м. Миколаїв), на базі якого проводиться конкурс.

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути