chrome firefox opera safari iexplorer

Львівський гросмейстер Василь Іванчук вийшов у лідери паризького Гран-прі

27 вересня 2013 о 10:29

Український гросмейстер Василь Канчук очолив турнірну таблицю чергового етапу серії Гран-прі Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), який проходить у Парижі (Франція).

У четвертому турі Іванчук чорними фігурами обіграв француза Лорена Фрессіне і вийшов в лідери турніру. Львів'янин випереджає за додатковими показниками Бориса Гельфанда з Ізраїлю, в активі якого також 3 очки.

Українець Руслан Пономарьов після нічиєї з росіянином Євгенієм Томашевським набрав 2 очки і перебуває в середині турнірної таблиці.
У п'ятому турі 27 вересня Іванчук зустрінеться з росіянином Олександром Грищуком, а Пономарьов зіграє з італійцем Фабіано Каруаною.

Завершальний, 11 тур паризького етапу Гран-прі ФІДЕ, в якому грають 12 шахістів, заплановано на 4 жовтня.

Джерело: Вголос
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути