chrome firefox opera safari iexplorer

90-річний художник малює рекордну кількість портретів Тараса Шевченка

24 жовтня 2013 о 10:02

Дві сотні портретів Тараса Шевченка взявся намалювати 90-річний художник зі Сміли Федір Кучер. Виконати свою мистецьку задумку чоловік планує до 200-річчя від дня народження Кобзаря, що припадає на наступний рік.

У той час, коли дідусі та бабусі сидять на лавочках під під’їздом, нарікаючи на своє здоров’я, 90-річний Федір Кучер не випускає з рук пензля. Малюючи, він ніби втікає від старості.

«Я не можу сидіти без діла й чекати, приходу кістлявої з косою. Для мене найгірше — коли немає, чим себе зайняти», — розповідає Федір Кучер.

Найбільша радість для нього — робота над портретами, особливо ж над портретами Тараса Шевченка.
«Творчість Тараса Шевченка я взагалі люблю, — розповідає Федір Кучер. — Його „Заповіт“ ще з дитинства мені в душу запав».

На підтвердження цьому — шафи з книгами, серед яких кілька полиць із «Кобзарями». А упродовж останніх років до книг додалися ще й портрети Тараса Григоровича. У квартирі дідуся такі портрети скрізь — у кожній кімнаті їх по кілька десятків. Усе через те, що шість років тому Федір Кучер замахнувся намалювати аж дві сотні портретів Кобзаря, присвячуючи свою майже рекордну працю 200-літньому ювілею Тараса Шевченка.

Джерело: mydim.ua
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути