chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почався відбір на Євробачення-2014

24 жовтня 2013 о 11:16

З 23 жовтня Національна телекомпанія України оголошує прийом заявок на участь у національному відборі пісенного конкурсу Євробачення-2014, який відбудеться у Копенгагені (Данія) у травні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

«Традиційно учасники повинні представити на суд журі та глядачів пісню тривалістю не більш як 3 хвилини будь-якою мовою. Під час виконання пісні на сцені не може знаходитися більш як 6 осіб. Прийом заявок на участь у національному відборі ПКЕ-2014 триватиме до 6 грудня», — наголошується у повідомленні.

Після завершення прийому заявок — 7 грудня — відбудеться попередній тур, в якому з усіх, хто побажав взяти участь у відборі, оберуть 20 найкращих пісень, що відповідають умовам Положення і правилам пісенного конкурсу.

Відбір двадцятки фіналістів проходитиме шляхом прослуховування за участю професійного журі, за результатами голосування якого і будуть обрані учасники фіналу національного відбору.

Фінал нацвідбору відбудеться 21 грудня. За результатами змішаного голосування (журі та інтерактивного голосування глядачів) буде визначено пісню-переможницю конкурсу, яка і представить Україну на Євробаченні-2014.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути