chrome firefox opera safari iexplorer

Google відстежує всі завантажені зображення

08 грудня 2013 о 01:11

Після того, як Google допомогла в затриманні підозрюваного у розповсюдженні дитячої порнографії, багато фахівців почали замислюватися над тим, що компанія стежить за своїми користувачами набагато ретельніше, ніж вважалося раніше.

Про це повідомляє securitylab.ru з посиланням на видання CBS13.
Пошуковий гігант використовує сервери для аналізу файлів, які завантажуються для того, щоб відстежувати розповсюдження порнографії, йдеться в повідомленні.

Наприклад, кожне зображення має унікальний цифровий відбиток. Саме його вдалося виявити на комп'ютері затриманого Рауля Гонзалеса.
На мобільному пристрої обвинуваченого було виявлено близько 3 тисяч фотографій порнографічного характеру за участю дітей.
Крім того, як виявилося пізніше, Гонзалес також розмістив велику кількість аналогічних знімків у своєму обліковому записі на Tumblr.

Слід зазначити, що розслідування справи почалося в березні поточного року, коли в процесі хешінга Google виявила дві фотографії порнографічного характеру в бібліотеці платформи Picasa.
У компанії говорять, що сервери перевіряють не тільки завантажувані фотографії, але й аналізують цифрові відбитки, звіряючи їх з базами даних ФБР.

Пошуковик обмінюється також даними з таким організаціями, як Internet Watch Foundation і Національний центр відстеження зниклих та експлуатованих дітей.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути