chrome firefox opera safari iexplorer

На Західну Україну і в Європу можна подорожувати поїздом зі своїм авто

11 грудня 2013 о 13:44

При замовленні перевезення автомобіля до Ужгорода поїздом Укрзалізниця гарантує його власникам квитки в купейні вагони цього ж поїзда, повідомляє прес-служба відомства. 

З 27 грудня Укрзалізниця включає до складу поїзда Київ — Ужгород спеціальний вагон для перевезення автотранспорту. 

«Скориставшись послугою вагонів-автомобілевозів, можна дістатися до місця призначення найбільш безпечним транспортом — поїздом — зі своїм автомобілем, незалежно від погодних умов, відпочиваючи в комфортних умовах і зберігаючи ресурс автомобіля. Також це зручно для охочих подорожувати країнами Європи — до Ужгорода їх авто доставлять поїздом разом з пасажирами. А далі — повна свобода пересування», — зауважили фахівці головного пасажирського управління Укрзалізниці. 

Оформити замовлення на перевезення автомобіля можна по інструкції на офіційному сайті Укрзалізниці. 

«Зараз вагони-автомобілевози курсують у складі поїздів №12/11 Київ — Сімферополь та №80/79 Київ — Дніпропетровськ. Ця послуга користується попитом», — поінформували в Укрзалізниці. Так, за 10 місяців поточного року між Києвом і Сімферополем було перевезено 1424 автомобіля, між Києвом і Дніпропетровськом -751 автомобіль. 

Базовий тариф за перевезення 1 тонни автомобіля (без додаткових платежів) на маршруті Київ — Ужгород становить 588 грн, Київ — Сімферополь — 633,6 грн, Київ — Дніпропетровськ — 385,2 грн. 

«Суцільнометалевий вагон-автомобілевоз обладнаний спеціальними засобами для кріплення автомобіля, а також системою охорони. Такий вагон може вміщати від 4 до 7 машин в залежності від їх габаритів. Вагон супроводжує провідник, який оформляє опис автомобіля, координує завантаження і вивантаження і забезпечує збереження машини на шляху прямування поїзда», — зазначають в УЗ.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути