chrome firefox opera safari iexplorer

Українки виграли золото Чемпіонату Європи з біатлону

24 лютого 2011 о 16:59

Збірна України з біатлону завоювала золоті медалі Чемпіонату Європи-2011 в жіночій естафеті 4×6 кілометрів, яка пройшла в італійському Ріднау.

Вже після першого етапу українська команда разом зі збірною Чехії відірвалася від переслідувачів, а після третьої стрільби Віта Семеренко йшла вже одноосібним лідером.

У подальшому перевага українок лише збільшувалася і на останньому етапі Валі Семеренко залишалося пройти дистанцію у своєму ритмі, закрити мішені і фінішувати з прапором у руках, повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Естафета. Жінки

1. Україна (0 +5) 1:19:52.0

2. Італія (0 +7) +52.2

3. Німеччина (0 +9) +1:01.7

Варто зауважити, що Віта Семеренко завдяки сьогоднішньому успіху наздогнала Оксану Яковлеву за кількістю завойованих медалей на Чемпіонатах Європи, в обох по 10 нагород. У Валі Семеренко на одну медаль менше, але зате 5 золотих.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути