chrome firefox opera safari iexplorer

Львів увійшов в ТОП-10 міст світу, які варто відвідати в 2014 році

05 січня 2014 о 19:50

Відповідний список оприлюднило британське видання для туристів The Rough Guide.

Українське місто зайняло п'яту сходинку в рейтингу поряд з Ліверпулем, Марселем, Ріо-де-Жанейро і Портлендом. Вище Львова в британському рейтингу виявилися Ріо-де-Жанейро (Бразилія), Сараєво (Боснія і Герцоговина), Ліверпуль (Великобританія) та Умео (Швеція), повідомляє Львівська облрада.

«Львів є невеликим містом з світовим впливом. Під час Євро-2012 футбольні вболівальники потрапили у центр міста, який перебуває під охороною ЮНЕСКО, з його хиткими трамваями і злиттям східної і західної архітектури. Чиновники тепер хочуть розвивати туризм у Карпатах, які знаходяться менш ніж в 100 км від Львова. Тут вони хочуть приймати зимові Олімпійські ігри 2022 року. Наша порада — їхати туди швидше, тому що доведеться стояти в довгих чергах на підйомник», — йдеться у статті британського видання.

Портал The Rough Guide є одним з провідних туристичних гідів світу, перше видання вийшло в 1982 році.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути