chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович підписав відставку Азарова та уряду

28 січня 2014 о 17:31

Президент України Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це йдеться на офіційному сайті голови держави.

Оскільки за статтею 115 Конституції України відставка прем'єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів України, президент прийняв також відставку уряду. 

Водночас глава держави, керуючись нормою частини п'ятої статті 115 Конституції України, доручив Кабінету міністрів продовжувати виконувати повноваження до початку роботи новосформованого уряду. 

Як відомо, призначення прем'єр-міністра України здійснюється президентом за згодою більше ніж половини від конституційного складу Верховної Ради України. Відповідне письмове подання вноситься президентом до парламенту після прийняття рішення про відставку Кабміну та припинення повноважень прем'єр-міністра України. Верховна Рада України розглядає подання президента не пізніше ніж у п'ятиденний строк. 

Як повідомлялося раніше, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку. 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути