chrome firefox opera safari iexplorer

Стартували Олімпійські ігри в Сочі

06 лютого 2014 о 10:58

В Сочі стартували Олімпійські ігри-2014! Першими змагання розпочали сноубордисти. Чоловіки проходять кваліфікацію у слоупстайлі. О 12:00 розпочнуться кваліфікаційні змагання серед жінок.

Також сьогодні розпочнуться змагання у фрістайлі та фігурному катанні. Жінки виконають перший кваліфікаційний спуск у могулі.
У фігурному катанні чоловіки та пари відкатають коротку програму в командних змаганнях.

О 17:30 на лід вийдуть чоловіки. Україну представляє Яків Годорожа. А о 19:10 почнуться виступи пар. Тримаймо кулаки за Юлія Лаврентьєву з Юрієм Рудиком.

Нагадаємо, що офіційна церемонія відкриття Ігор в Сочі відбудеться у п'ятницю, 7 лютого

Довідка

Слоупстайл — дисципліна сноубордингу, що передбачає виконання серії акробатичних стрибків на трамплінах, пірамідах, контр-нахилах, перилах і т.п., які розташовані на трасі у певному порядку.

Могул — дисципліна фрістайлу, змагання зі спуску з гори на лижах спеціальною горбистою трасою, що має нахил 27 градусів, із виконанням акробатичних стрибків. Результат спортсмена визначається за часом проходження траси та суддівською оцінкою якості стрибків.

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути