chrome firefox opera safari iexplorer

Рада призначила тимчасових міністрів оборони і закордонних справ

27 лютого 2014 о 15:39

Верховна Рада призначила виконуючим обо'язки міністра оборони Ігоря Тенюха, а виконуючим обов'язки міністра закордонних справ — Андрія Дещицю.

Кандидатуру Дещиці підтримало 322 депутати, Тенюха — 326.

Нагадаємо, згідно з Конституцією, міністрів оборони та МЗС призначає Верховна Рада за поданням президента.

Як відомо, Ігор Тенюх — український флотоводець, адмірал України (із серпня 2008) у відставці, командувач ВМС України (березень 2006 — березень 2010), член ВО «Свобода».

Андрій Дещиця – український дипломат. З 3 жовтня 2008 — 9 жовтня 2012 — Надзвичайний та Повноважний Посол України в Ісландії за сумісництвом. З 2012 — посол з особливих доручень. Спеціальний представник голови ОБСЄ з урегулювання конфліктів.

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні призначила на посаду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, а також затвердила склад Кабінету міністрів.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути