chrome firefox opera safari iexplorer

I am a Ukrainian: відео про події в Україні переглянули 8 млн користувачів на YouTube

14 березня 2014 о 10:21

Відео I am a Ukrainian, зняте трьома українськими студентками з метою розповісти світові про події в Україні, переглянуло вже майже 8 млн користувачів на YouTube.

Відео пояснює простими словами, що привело українців на Майдан, чому люди протестують протягом кількох місяців і що саме змусило їх вийти на вулиці.

«Я прошу Вас допомогти нам – у нас є свобода в серці. Допоможіть нам стати вільними. Ви можете нам допомогти: поговоріть зі своїми друзями, з представниками свого уряду – розкажіть їм, що відбувається в Україні і попросіть їх підтримати нас» – говорить у відео Юлія Марушевська.

Сама Марушевська каже, що популярність відео – наслідок саме недостатньої присутності України в мережі, брак інформації про події у нас: «Україна досі терра інкогніта, я хочу закликати заповнювати вакуум інформації про Україну».

«YouTube-сотня», як жартома назвали активістів журналісти – це реакція суспільства на нерозуміння і недостатню поінформованість про події в Україні і наслідок активної позиції української молоді, яка бажає долучитися до роз’яснювальної роботи, з огляду на недостатню пропагандистську діяльність держави.

Інше подібне відео, створене Громадським сектором Майдану, «Thank you dear world» – музичний кліп, в якому активісти проспівали слова вдячності тим, хто підтримував їхню боротьбу в усьому світі.

Джерело: watcher.com.ua
Розділи: Громадська думка

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути