chrome firefox opera safari iexplorer

Робоче місце за мобілізованими буде закріплене протягом року

28 березня 2014 о 11:45

Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо забезпечення мобілізації для унормування порядку її проведення.

За відповідний законопроект проголосували 267 депутатів.

Як пояснив перед голосуванням один з авторів законопроекту Олександр Кузьмук (член депутатської групи «Економічний розвиток»), до Кодексу законів про працю цим законом вноситься положення про те, що співробітникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації на строк не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади в установах та організаціях незалежно від підпорядкування та форми власності, а також середньої заробітної плати.

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття закону дозволить громадянам України 40-55 років реалізувати свій конституційний обов'язок по захисту територіальної цілісності України, врегулювати питання призову на військову службу під час мобілізації приватних підприємців, не перериваючи їх підприємницьку діяльність.

Крім того, прийняття закону дозволить підвищити соціальні гарантії військовослужбовців, які призиваються на військову службу під час мобілізації, не допустити зниження соцгарантій офіцерам запасу, які під час мобілізації будуть призначені на нижчі посади, а також поліпшити комплектацію Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань резервістами.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути