chrome firefox opera safari iexplorer

Цікаві факти про кисень

11 квітня 2014 о 10:48

Без кисню людина прожити не може. Проте попри те, що він для нас просто необхідний, ми так мало про нього знаєм. Детальніше про кисень дізнавалась «Країна здоров’я».

Кисень виявляється є важчим за повітря — якщо поставити на терези дві склянки, одну з яких наповнити киснем, вона буде важчою.

У великих містах кількість кисню може зменшуватись до 17–18 %. Неприємні відчуття людина може відчувати вже при 18 %, а смертельним для неї є зниження до 7 %.

За добу здорова людина переганяє через легені 7200 л. повітря, витрачаючи при цьому 720 л. кисню.

Людина змогла сформуватись як біологічний вид коли концентрація тиску в атмосфері землі досягла 38–40 %.

Кисень може бути газоподібним, рідким і навіть твердим.

Пригнічені емоції здатні стати причиною нестачі кисню в організмі.

Всі рослини Землі за рік виробляють близько 300 мільярдів тонн кисню.

Розділи: Довкілля

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути