chrome firefox opera safari iexplorer

МВФ розгляне програму надання кредиту Україні у найближчі дні

23 квітня 2014 о 11:10

Загальний обсяг міжнародного пакету допомоги Україні має становити 27 млрд дол., з яких 18 млрд дол. виділить сам МВФ

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду в найближчі дні отримає підготовлену працівниками фонду доповідь про кредитну програму для України, на підставі якої на початку травня радою має бути прийнято рішення про виділення грошей Києву, повідомляє агентство Bloomberg.

У доповіді аналізується економічна ситуація в Україні, прогноз її розвитку та потреби країни у фінансуванні, а також пропонується набір кроків, які Київ повинен зробити в рамках узгодженої з міжнародними кредиторами програми.

Звичайно, за словами джерела агентства, у членів ради буває два тижні на вивчення документів про виділення кредиту, але на цього разу термін може бути скорочено до тижня. Загальний обсяг міжнародного пакету допомоги Україні має становити 27 млрд дол., з яких 18 млрд дол. виділить сам МВФ.

Раніше українська сторона заявляла, що розраховує на прийняття виконавчою радою МВФ рішення про кредит обсягом 14-18 млрд дол. до кінця квітня.

Розділи: Суспільство

19 травня

Інші дати
Народився Анатолій Добровольський
(1910, с. Буки, Житомирська область – 1988), український архітектор. Один за авторів проекту планування й забудови Хрещатика і прилеглих кварталів, Московського мосту в Києві. Головний архітектор м. Києва (1950-1955).
Розгорнути
Народився Микола Євшан
(1889, с. Войнилів Івано-Франківська область – 1919) - український літературний критик, літературознавець і перекладач.
«Всякий ідеал, щоби він був корисний, щоби був дійсною силою, мусить виходити тільки з життя, мусить звертатись до життя, кінцеву ціль покласти в житті» (Микола Євшан).
Розгорнути